Bra info !!!

Experter rekommenderar inte att man ger bebisar välling i nappflaska, eftersom det gör det svårare för dem att lära sig äta mat och skilja på vätska och fast föda. Världshälsoorganisationen och Livsmedelsverket rekommenderar även att barn helammas de första sex månaderna.

Tyvärr finns det inga garanterade sätt att få ditt barn att sova hela natten. Spädbarn är "programmerade" att vakna ofta för att få mat och kontakt. Det varierar väldigt mellan de barn som sover hela natten från väldigt tidigt, till de som vaknar flera gånger längre. En del bebisar verkar skilja på natt och dag tidigare än andra. När ditt barn är tre eller fyra månader, kommer han eller hon förmodligen att sova 5-6 timmar i sträck, vilket säkert känns mer "acceptabelt".

Ett spädbarns förmåga att sova hela natten styrs alltså inte bara på näringsbehov, utan också av utveckling och anpassningsprocesser. Ibland är det nog våra egna förväntningar som, i förhoppningen om att äntligen få sova ut, är lite optimistiska.


Bättre info kan jag inte få just nu !!!

Kommentarer
Postat av: ★ Katta - Mamma till Isabelle o Melvin ★

Förstår att det inte är skoj att skaffa en till bebis när man har fullt upp med två andra!! Vi börjar nog med 3an när Melvin är 6 månader =)



Det som du skrev ovan..

Isabelle drack mycket välling i flaska. Har aldrig varit några problem för henne att skilja på mat och dricka. Hon är jätte duktig.



Och Melvin sover redan 7, 8 timmar i sträck på natten. Jag måste ha mirakel barn :P

2009-12-20 @ 20:27:13
URL: http://kattaaa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0